Керівника Дружківського відділу поліції судитимуть за одержання 200 тис. грн неправомірної вигоди

Опубликовано admin - Jul 01

Слідчими теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Краматорську, завершено досудове розслідування стосовно начальника Дружківського відділення поліції Краматорського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Донецькій області за підозрою в отриманні неправомірної вигоди у великому розмірі восени 2018 року. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Досудовим розслідуванням встановлено, що начальник відділу поліції  вимагав від директора агрофірми неправомірну вигоду за безпечне здійснення сільськогосподарської діяльності. За неправомірну винагороду майор  поліції, користуючись власним службовим становищем, обіцяв припинити незаконні дії невідомих громадян по викраденню вирощеного агрофіромою врожаю зернових і олійних культур. При отриманні 200 тисяч гривень правоохоронець був затриманий працівниками Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою Донецького гарнізону.

За результатами досудового розслідування працівник поліції обвинувачується в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Державне бюро розслідувань.