На Донеччині відбувся дводенний жіночий форум «Надихайся та дій»

Опубликовано moderator - Nov 10

Освітньо-культурний простір Гончаренко центр провів форум для всіх жінок Краматорська, Лимана та Костянтинівки. Два дні, три міста, близько 50 офлайн-відвідувачів та понад 1000 переглядів онлайн-трансляції!

Перший день форуму пройшов у Краматорську на території заводу автогенного обладнання «Донмет». Велика зацікавленість подією була невипадковою, адже головною героїнею заходу стала сучасна жінка. «Саме пересічна, на перший погляд звичайна жінка стає сьогодні центром уваги жіночої преси, – сказала у своєму виступі головна редакторка та засновниця онлайн-журналу «Українки». – Часи, коли напускна «зірковість» приваблювала, пішли у минуле. Жінки, які кожного дня надихають на зміни та рухають усе навколо себе вперед – ось головна персона сучасної преси».

Про те, як сьогодні живеться жінкам при владі, а також чи варто або ж не варто йти у теперішню політику, розповіла директорка мережі «Гончаренко центр» та депутат Одеської райради Валентина Шульц. «Обов’язково треба йти у владу, – наголосила вона. – Не зважайте на те, що у вас немає грошей, підтримки, досвіду. Починайте! Не бійтеся, що вас обійде більш досвідчений суперник – боріться, підтримка прийде!»
Спікерками на форумі були й жінки, які живуть на Донеччині. Віолета Суханова, радниця міського голови з гендерних питань та координаторка «Спілки жінок України на Донеччині», поділилася історією свого життя та власним непростим шляхом.

Війна пройшлася по життю кожної з присутніх у залі жінок. Зворушливі історії, спогади про ті загрозливі події та про шлях до мирного життя – саме це поєднало всі розповіді учасниць форуму. Та, на щастя, жінки завжди залишаються жінками, і турбота про власну красу бере гору!

Як схуднути на 35 кг і не набрати зайвої ваги знову, чому не працюють дієти та чи має стосунок до схуднення спорт – про все це розказала Олена Бугайова, засновниця власної Школи здоров’я. Щирий сміх, бурхливі реакції та безліч запитань – так закінчився виступ пані Олени.

Замість двох запланованих годин форум тривав більше трьох. Відчуття єдності, бажання спілкуватися та ділитися враженнями – усе це ще раз продемонструвало важливість таких заходів!

Другий день форуму пройшов на території Гончаренко центру в Лимані. Дотримання всіх карантинних норм призвело до того, що у залі змогли зібратися лише 12 жінок. Вік наймолодшої учасниці був 14 років, а найстаршої – 74 роки. Обидві відвідувачки прийшли у Гончаренко центр вперше саме на цей форум!

Щира розмова учасниць викликала і сльози, і посмішки. Бажання розбудовувати своє місто, поширювати освіту та розвивати культурні цінності – ось що поєднало всіх, хто долучився того дня до зустрічі.

Наприкінці заходу стало абсолютно зрозумілим, що традицію жіночих форумів треба продовжувати, надихати, надихатись та невпинно крокувати вперед!