В місті відкрився пункт вакцинації від коронавірусу

Опубликовано moderator - Apr 09

З 29 березня в громаді працює пункт щеплення від COVID-19 - повідомила директорка Центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Шишимарева. Відкрився він на першому поверсі третьої амбулаторії по пр. Ломоносова, 161а.

Пункт буде використаний для другого етапу вакцинації від коронавірусу. Під щеплення на другому етапі попадають працівники закладів первинної допомоги, та інших відділень медзакладів, тобто всі медпрацівники громади. А також особи похилого віку від 80 років та працівники соціальної сфери.

— На головній сторінці сайту ЦПМСД Костянтинівки є розділ “Вакцинація”. В ньому у визначених категоріях мешканців громади є можливість залишити свою анкету для того, щоб якщо при проведенні вакцинації у нас залишаться дози вакцини у відкритому флаконі, ми зможемо цими дозами також щепити осіб, які визначені змінами до “Дорожньої карти з впровадження вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19”, - пояснила Тетяна Іванівна. По перше, це учасники бойових дій, учасники АТО, народні депутати всіх рівнів, представники громадських організацій, громадські діячі.

— Анкета “висить” вже тиждень, але активності на середину минулого тижня поки ще не було. Якщо є бажаючі серед зазначених категорій, прошу заповнювати анкету, - запрошує директор міської первинки.

До речі, станом на вівторок, 30 березня, бажаючих здійснити вакцинацію ще не було.

Нагадуємо, перший етап вакцинації в Костянтинівській міській тергромаді проходив 12 березня. На базі міської Багатофункціональної лікарні інтенсивного лікування його проводила мобільна бригада медиків “первинки” Краматорську. Тоді щеплення пройшли 40 костянтинівців - 38 медиків, які працюють безпосередньо з ковідними хворими, працівники швидкої та стоматології, та як популяризатори заходу — одна журналістка та працівник міської ради.

Загалом, стати до черги на добровільну вакцинацію від коронавірусної хвороби можуть всі мешканці тергромади. Щоб записатись до черги, необхідно заповнити google-форму на офіційному сайті центру за посиланням:
https://bit.ly/3wbHZDe

Також можна звернутись до свого сімейного лікаря, або через контакт-центр.

Власн. інф.