Ковид: надвижение неизбежно

Опубликовано moderator - Aug 23

Прошедшая неделя унесла еще одну жизнь от коронавирусной эпидемии в нашем городе. В больнице умерла женщина 1958 года рождения.

Причем, по словам медиков, она была последней, которая заболела в семье. Дети, внуки переболели, а бабушка нет. Эта семья и дала больше всего больных за неделю в громаде. Пока что больничные палаты полупустые, но врачи просят не расслабляться — мы никуда не денемся, надвигается новая волна с еще более опасным штамом вируса.

Мы даем объявления городских властей по этому поводу:

З 14 січня 2021 року набрав чинності Закон України № 1113-ІХ від 17.12.2020 «Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Законом передбачені фінансові санкції у вигляді штрафу у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (наразі це 3400 – 5100 гривень!) для юридичної особи, фізичної особи-підприємця:

• за допуск особи у громадські будинки, споруди, де здійснюється обслуговування населення, та громадський транспорт у період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, без попередження, донесеного в будь-якій формі та в будь-який спосіб, про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту органів дихання, зокрема респіратор або захисну маску, що закриває ніс та рот, у тому числі виготовлені самостійно, та/або за відсутність реагування на перебування в таких місцях осіб без вдягнутих засобів індивідуального захисту (усне зауваження про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту, припинення обслуговування, виклик представника Національної поліції з повідомленням про адміністративне правопорушення);

• за обслуговування споживачів у період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, працівниками суб’єктів господарювання та/або безпосередньо фізичною особою — підприємцем без вдягнутих засобів індивідуального захисту органів дихання, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Будьте свідомими!!! Пам’ятайте, що прості речі, такі як вдягнена маска, можуть врятувати життя.