Ковід-19: привіт, нова «омікронна хвиля»!

Опубликовано admin - Jan 24

Незважаючи на те, що в лікарнях зараз не «аншлаг» (в інфекційній та терапії по 5 хворих), кількість хворих від коронавірусу починає зростати.

Знову з'явилися померлі – за тиждень чоловік 1948 р.н. На 18 січня вдома лікуються 62 константинівця (5 дітей) та 8 ільїновців (3 дитини). За словами лікарів, штам «омікрон» вже у нас. У МОЗ оприлюднили симптоми "омікрон": найчастіші нежить і біль голови.
У відсотках у заражених цим штамом найчастіше спостерігаються: нежить (73%), біль голови (67,5%), втома (63,5), чхання (60%), біль у горлі (59,6%). Водночас не виявлено суттєвої відмінності від симптомів штаму "дельта", який зараз домінує в Україні. Тому додатково можуть спостерігатися: кашель (43,5%), хрипкий голос (35,7%), озноб або тремтіння (30%), лихоманка (29,4%), втрата/спотворення нюху та/або смаку (23,7%) %).

Незважаючи на те, що симптоми "омікрону" здаються схожими на застуду, новий штам також може викликати тривалі наслідки для здоров'я, госпіталізацію та летальні наслідки, зазначають у МОЗ.

Через стрімке поширення "омікрону" в небезпеці знаходяться ті, хто не пройшов принаймні базового курсу вакцинації проти COVID-19.

Черговий "Провінції" по ковіду.