COVID-19: Президент Зеленський дає надію

Опубликовано moderator - Jan 31

Нова хвиля коронавірусної епідемії розвертається з новою силою. Від цієї хвороби за минулий тиждень в Костянтинівській терапії помер чоловік 1954 р.н.

На 25.01.2022 в інфекційній лікарні на 110 койко-місць знаходиться 16 хворих (один - важкий, інші - середньої важкості): з Костянтинівки – 12, Іллінівки – 1, дві дитини 2015 та 2019 року зі Слов’янська. З підозрою: Костянтинівка - 6, Слов’янськ – 1.
В Терапії на 149 місць 4 людини з Костянтинівки: 3 хворих та 1 з підозрою.

На дому лікуються 152 костянтинівця та 38 іллінівця. При чому серед них діти – 17 з Костянтинівки та 16 з Іллінівки.
Також хворіють чотири медика.

На жаль, «антивакцинатори» роблять свою чорну справу, тому процент, хто пройшов щеплення, в нашій громаді вкрай низький: по одному щепленню – 28,7%, по два – 26,8%.

172 людини вже вкололися третьою, бустерною дозою. Це, перш за все, медичні робітники та працівники інтернатів. Вже почали бустеризацію люди 60+. За інформацією керівництва Костянтинівського ЦПСМД, з 6 січня бустерною дозою можуть бути щеплені всі, хто старше 18 років, та якщо другу дозу прийняли не раніше пів року тому. Але видача сертифіката за бустерну очікується наприкінці січня.

Люди втомилися виконувати карантинні вимоги, але нам всім дав надію що це закінчиться - Володимир Зеленський. Він сказав, що за даними Міжнародної організації здоров’я після хвилі епідемії, пов’язаної з омікроном, очікується спад та взагалі закінчення пандемії. Тобто – треба ще недовго потерпіти і можна буде знімати маски та не показувати сертифікати.
Даємо інформацію по бустерній дозі:

Ковід-черговий «Провінції».

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України бустерна доза вводиться людям 60+, медикам та співробітникам будинків інтернатного типу для того, щоб посилити захист через поступове зниження ефективності вакцини. Бустер – мРНК-вакцини – потрібно вводити через 6-9 місяців після вакцинації. Сертифікат про вакцинацію буде продовжено.

COVID-сертифікат для щеплених бустерною дозою від коронавірусної хвороби з’явиться наприкінці січня. Щоб отримати новий цифровий документ, достатньо надіслати запит на порталі чи у застосунку «Дія» не раніше останніх чисел січня, звісно, вже після самого щеплення. Порядок генерації сертифікату нічим не відрізнятиметься від того, як створюються COVID-сертифікати на підставі одужання чи вакцинації. Єдиною відмінністю є термін дії нового документа — він буде чинним 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти COVID-19.

В Україні змінили схеми використання різних вакцин для основного курсу щеплень від COVID-19, згідно з якими вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech тепер можна поєднувати з векторними (AstraZeneca) та мРНК-вакцинами (Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech). Крім того, після Moderna або Pfizer тепер можна застосовувати вакцину AstraZeneca. Можливі наступні схеми використання різних вакцин:

Перша доза інактивованої вакцини (CoronaVac/Sinovac) + друга векторної (AstraZeneca) або мРНК (Pfizer, Moderna)

Перша доза векторної вакцини (AstraZeneca) + друга мРНК-вакцини (Pfizer, Moderna)

Перша доза мРНК-вакцини (Pfizer, Moderna) + друга доза векторної вакцини (AstraZeneca)
Інтервал між введеннями для всіх схем – 28 днів.

Такі самі схеми можна застосовувати також для додаткової чи бустерної дози.