Продаж самогону біля Центрального ринку під “прикриттям” правоохоронців

Опубликовано moderator - Mar 26

В суботу, 27 лютого, біля Центрального ринку стався інцидент зі співробітниками Костянтинівської поліції. Відома активістка Світлана Бувайло зранку вийшла на “блошиний ринок” та напроти колишньої трамвайної зупинки побачила, що у пункті прийому склотари йде бойкий продаж самогону.

Причому, його туди у сумках заносять жінки-торгівки з “блошиного”. Вона викликала поліцію, але коли приїхав наряд, то відразу “наїхав” на Світлану з претензією, що вона незаконно торгує на “блошиному”. Але активістка не розгубилася та по 102 зафіксувала скаргу на поліцейських, які таким чином намагалися “не бачити” продаж самогону. Приїхав ще один наряд, вже на “Незадоволення діями працівників поліції”. Саме таке формулювання скарги нам озвучила прес-служба Краматорського відділу поліції. Також в протоколі було прохання керівництву Костятинівської поліції “провести профілактичну роботу зі своїми працівниками”.

Але, навіть після цього правоохоронцями не було складено протокол на незаконний продаж алкоголю. Про що вимагала Світлана Бувайло.
Сподіваємося, що керівництво поліції розбереться — чому правоохоронці таким чином захищають самогоноторгівців.  

Ми проаналізували останні рішення Костянтинівського суду по незаконній торгівлі алкоголем та цигарками (ч.1 ст.164 КупАП). Ви здивуєтеся, але всі протоколи, що були подані до суду нашою поліцією за останній час судді повернули “для дооформлення” з різних причин. По досвіду таких повернень можна сказати, що практично всі ці адмінсправи закінчуються тим, що їх закривають у зв’язку з закінченням терміну розгляду.     

І це називається “реагування на порушення законодавства у сфері торгівлі”.

“Кришування” — це слово найбільш підходить до таких дій.

Даємо фото пункту прийому склотари напроти колишньої трамвайної зупинки, в якому, по свідченням мешканців “ллється самогон”. А також ще одного подібного кіоску, нижче магазина “Посад” по вул.Театральна. Побачите там продаж самогону — дзвоніть нам, бо поліція вже довела — на що вона здатна...   

В.Березін