Вибираємо чорнило для струменевого друку: оригінальне чи альтернативне?

Опубликовано admin - Jan 23

Багато користувачів друкувальних пристроїв стикаються з проблемою вибору чорнила. У пошуках ідеального чорнила розглянемо два можливі рішення: оригінальна та альтернативна фарба. І постараємося виявити такий розхідник, який запропонує оптимальне співвідношення доступної ціни та робочих характеристик. Щоб розібратися, чи це можливо, варто розглянути властивості кожного.

Чорнила WWM для принтерів

Витратні матеріали від виробника 

Оригінальне чорнило настійно рекомендується виробником для використання на тій чи іншій моделі оргтехніки. При цьому надаються гарантії справної роботи принтера та якості друку. Така продукція розробляється індивідуально під кожен апарат з урахуванням усіх його технічних та системних особливостей, наприклад форми та діаметра дюз. Це забезпечує максимальну сумісність чорнила з принтером. За умови використання фірмових носіїв результат буде найкращим.

Оригінальні розхідники мають інші важливі властивості:

  • стійкі до підсихання, що допускає більш тривалий простий принтер без негативних наслідків;
  • реалістично передають кольори, роблять зображення барвистими;
  • добре пручаються впливу ультрафіолету. Фото, розміщені без захисту на світлі, вигоряють дуже повільно.

Єдиний мінус "рідної" продукції - висока ціна. Що звичайно, обтяжує тих, хто друкує часто та багато. І хто захоче витрачатися, якщо у продажу багато різних аналогів? Але наскільки виправдане таке рішення?

Альтернативні варіанти чорнила для друку

Сумісні аналоги значно дешевші, тому так і хочеться не думати про можливу різницю в якості. Але така є, хоча на ринку представлено багато товарів, що зарекомендували себе з кращого боку. Це розхідники таких виробників, як:

  1. ColorWay. Досить дороге, порівняно з іншими альтернативами чорнила. З ними принтер працюватиме довго і без поломок, а якість кольорових та монохромних сторінок можна порівняти з відбитками, отриманими на оригіналах. Купувати розхідники цієї марки доцільно для дорогої оргтехніки.
  2. WWM. Очищені фарби з відмінним перенесенням кольорів. Оптимальний вибір для бюджетних принтерів.
  3. Inksystem. Достойна альтернатива для пристроїв з бюджетної та середньоцінової категорії. За демократичної ціни демонструють гідний рівень кольорового друку. Перевага в тому, що виробник рекомендує фарби для конкретних моделей апаратів.

Робимо висновки

Отже, сумісні розхідники в рази дешевші за оригінальні чорнила для принтерів, і цілком підходять для використання в струменевих друкуючих пристроях. Вони пропонують повнокольоровий друк, забезпечують довговічність надрукованого матеріалу. І можуть застосовуватись на різних моделях оргтехніки. Звичайно, щоб отримувати гідні результати з невисокою собівартістю, необхідно обирати продукцію лише відомих перевірених брендів.

Задля справедливості слід додати, що на відміну від фірмових розхідників, застосування аналогів не дає гарантій коректної роботи техніки – у тому плані, що незалежні виробники їх не надають.