ПУТІН VS МАСК

Опубликовано moderator - Mar 31

У стародавні часи китайські мудреці говорили: «Не дай Бог жити в епоху великих змін»

На наших очах відбувається «транзит влади» в сусідній Московії. Там повним ходом йде спецоперація, в ході якої пітерське корумповоне підворіття з дружків Путлера сподівається зберегти як владу, так і накрадені мільярди$ після, судячи з усього, близької вже смерті ватажка угруповання Путіна.

Під час боротьби кремлівських кланів в бій втягнулася російська опозиція і став відчутним мотив із «Золотого теленка»: «заграниця нам допоможе». Лідер опозиції Навальний завдав смертельного удару репутації Путіна, коли оприлюднив розслідування про його дворець у Геленджику. Путін перетворився з страшного керівника "батальйонів смерті" в комічного йоршика для чищення унітазів. Ви розумієте, це я про знаменитий фільм Навального про путінський палац в Геленджику. В надзвичайно коштовному палаці є все, що потрібно типовому бандюгану.

Шест для виконання стриптизу на подіумі, кальянна, бар, рулєтка, але немає жодної книжки, про бібліотеку я навіть не згадую. Рівень людини, яка на таке!?! витратила міліарди, визиває зневагу. Крутізна по-пацанськи і відсутність слідів інтелекту. Росія і весь світ побачив путінський рівень культури та інтелекту.

Опозиція цим фільмом поховала репутацію президента Росії. Всі оті стерхи з якими він літав, а потім допомагав їм висиджувати яйця тепер нічого, крім глузування у народа не визивають. Опозиція та Навальний поховали свого політичного противника. Опозиція та Навальний мають намір побудувати в Росії демократичне суспільство, типологічно близьке до європейського буржуазного. Хай їм щастить.

Те, що вийшло, коли влада в країні опинилася у бандитського пітерського угрупування, яке підім'яло під себе спецслужби СРСР - історична трагедія. Не розпад СРСР, а ось цей прихід до влади Путлерівського ОПУ, став черговою трагедією Росії. Після 1917 року, наприклад. Або після 22 червня 1941 року. Історикам ще належить написати дослідження про трагедію деградації пострадянської Росії.

Навіть профану в політиці помітно, які гігантські зміни в світовій політиці сталися в останні роки. Новий президент в США і повне перезавантаження влади там. Це коли Україна стояла в центрі американської політики? Але тепер і президент і багато його помічників саме фахівці з українського питання. Американці воювати за нашу свободу проти російської агресії звичайно не будуть, але все інше, будь-яка допомога аж до вступу України в НАТО вже готується.

Украина получает новейшее американское оружие, чтобы украинская армия могла организовать мощнейший отпор российской агрессии, примерно такой, как Финляндия в зимней войне 1939 — 1940 г.г. Америка не может допустить «глубокой операции» России против Украины.

Маловероятно поэтому, чтобы был пробит коридор от Мариуполя на Крым с выходом на днепровскую воду, а затем и на Одессу, и на Приднестровье. Україна отримує новітню американську зброю, щоб українська армія могла організувати потужну відсіч російській агресії, приблизно таку, як Фінляндія в зимовій війні 1939 - 1940 р.р. Америка не може допустити «глибокої операції» Росії проти України.

Малоймовірним здається, щоб був пробитий коридор від Маріуполя на Крим з виходом на дніпровську воду, а потім і на Одесу, і на Придністров'я.

У підручниках всесвітньої історії залишаться дві фігури другої половини ХХ століття: фігури лідера пострадянської Росії Путіна і американського мільярдера Маска. Давайте спробуємо порівняти непорівнянне: російську деградацію та американський впевнений поступ. Зможемо, хоч як порівняти ці непересічні особи?

Путін піде з посади вже до кінця цього року. Це відбудеться лише через стан його здоров'я. Вся система влади в Росії заснована на особистості Путіна. Тому очикувати можливо всього. Навіть світової війни, або розпаду країни. Тому інформація про погане здоров'я Путіна в центрі уваги всіх розвідок світу та інформаційних агентств. Російська система влади хоче приховати його фізичний стан, але зараз це практично неможливо. У нього агресивний рак, ускладнений нейробіологічними проблемами, все це обмежує його можливості виступати в якості громадського діяча і лідера. Смерті Путіна чекають всі. В Росії повним ходом йде процес “транзиту влади”. Термін політології «транзит влади» означає, що, хоча без старого лідера Путіна, але з максимальним збереженням всіх привілеїв, всього майна, всіх капіталів у західних країнах, насамперед, і з збереженням максимально великого політичного впливу у владних кабінетах Росії, стара путінська влада намагається утримати свою владу.

Нещодавно Ілон Маск став найбагатшою людиною на планеті, його загальні статки перевищили 185 мільярдів доларів. Це сталося після того, як вартість акцій його автомобільної компанії Tesla в черговий раз зросла під час торгів. Але справа не в тому, чи є Маск найбагатшою людиною у світі чи ні. Можливо, хтось обійшов Ілона і тепер Маск другий. Маск займається інноваційною діяльностю. А це справа дуже ризикова.

Підприємець, який займається інноваційним бізнесом про гроші (прибуток) повинен думати чи не в останню чергу. Але це і є ключовий пункт в поглядах Маска на ведення бізнесу. Він неодноразово говорив в інтерв'ю, що не знає розміру своїх статків. "Це ж не мішок з грошима, - говорив він. - Просто у мене є певні частки у Tesla, SpaceX, SolarCity, а ринок оцінює їхню вартість".

Він нічого не має проти прагнення до багатства, якщо воно носить "етичний і пристойний" характер, але стверджує, що ним рухає щось інше. І такий підхід виразно себе виправдовує. Але Маск, якому трошки більше 50 років, не планує помирати багатим. Він говорив, що розраховує витратити більшу частину своїх грошей на створення бази на Марсі, і не здивується, якщо на цей проєкт підуть усі кошти. Він, подібно до Білла Гейтса, не хоче, щоб його гроші лежали мертвим вантажем у банку. Ілон Маск використає їх для чогось величного. На розселення людства у космосі, наприклад.

А що Путін? Під час розпаду СРСР дрібний офіцер КДБ став радником голови Ленінградської міської ради у 1990 році. У березні 1994 став першим заступником голови уряду Санкт-Петербурга з широкими повноваженнями.

У серпні 1999 року Путіна звинуватили в корупції під час приватизації, розкраданні бюджетних коштів, а також зв'язках з мафією. У 1992 році проти Путіна було висунуто звинувачення в махінаціях з програмою постачання Санкт-Петербурга продуктами в обмін на сировину. За тодішніми підрахунками, збитки, завдані місту Путіним, склали 122 млн доларів. Люди з оточення Путіна у мерії Санкт-Петербурга - в тому числі Сєчін, Медведєв, Зубков, Кудрін, Міллер, Греф, Іванов, Наришкін, Мутко - згодом за його президентства зайняли високі посади державного рівня.

Путіна пов’язують з «тамбовським» ОЗУ (банда мала значний вплив у Ленінграді у 90-х - 2000-х роках, займалась рекетом, убивствами), керівника якого - Володимира Кумаріна, заарештували в серпні 2007 року. За інформацією з різних джерел, Путін був завербований до цієї банди на секції самбо своїм тренером і кримінальним авторитетом Леонідом Усвяцовим (який був вбитий у 1994 році під час кримінальних розбірок), в якого і тренувався протягом 16 років.

Особистість Путіна характеризує епізод десь з 1990 року. В коридорах Санкт-Петербургської мерії Путін зустрічає свого знайомого. “Ну, як справи?” - запитує. Той щось непевно відповідає, а Путін у відповідь радісно майже кричить: “Бабкі треба робити! Бабки!”
“Який Марс? Які ракети?”- ботана Маска Путін просто не зрозумів би.

Та сама база на Марсі багато в чому пояснює, що саме Маск вважає ключем до успіху. "Хочеться, щоб в майбутньому все було краще.

Хочеться, щоб з'явилися нові й захопливі речі, завдяки яким наше життя покращиться".

Візьміть, наприклад, SpaceX. Маск створив цю компанію, оскільки його розчаровувала недостатня масштабність американської космічної програми.

"Я продовжував чекати, що ми вирушимо за межі Землі, відправимо людину на Марс, створимо місячну базу. І польоти на орбіту стануть частішими", - говорив бізнесмен.

Поки Маск намагався реалізувати свій задум "Місії марсіанського оазису", щоб повернути інтерес до теми космічних досліджень і переконати американський уряд збільшити фінансування НАСА, він зрозумів, що головна проблема - це "не відсутність бажання, а відсутність способів".

Виявилося, що космічні технології коштують набагато дорожче, ніж могли б. Ні НАСА, ні Росія не надали Маску сприяння у його космічних проектах. Так на світ народився бізнес зі створення найдешевших у світі космічних ракет. В його основі лежав не намір заробити, а бажання відправити людину на Марс.

Маск вважає себе скоріше інженером, аніж інвестором. Він зізнається, що його головна мотивація в роботі - пристрасть до вирішення технічних завдань. І саме це, а не кількість доларів у банку, є для нього мірилом успіху. Він знає, що всі перешкоди, які доводиться долати його компаніям, допомагають усім іншим в індустрії вирішувати ті ж проблеми. І це завжди працює.

Особливо гарні показники має його компанія-виробник електромобілів Tesla. У 2020 році її акції подорожчали на 700%, а капіталізація перевищила 600 млрд доларів. За ці гроші можна купити такі автомобільні компанії, як Ford, General Motors, BMW, Volkswagen, Fiat Chrysler - і ще залишиться на Ferrari. Маск оголосив, що відкриває для загального використання патенти Tesla - таким чином він сподівався прискорити розробку електромобілів по всьому світу.

Якщо Маска порівнювати з Путіним, та тими колами, які захопили владу і власність у пострадянській Росії, то ці люди вибрали сировинної вектор розвитку російської економіки. Завдяки недалекоглядної і злочинної політиці цих людей, протягом 20-ти років йшло планомірне знищення російського високотехнологічного виробництва. Тисячі машинобудівних заводів і науково-дослідних інститутів були закриті.

Російський космос став жертвою такої політики. На цей час маємо російських космонавтів на МКС, які харчуються американськими пайками, бо своїх не завезли і заліплюють дірки, невідомо як поробившиєся у своїй секції, американським пластиліном. Дев'ять років американці використовували російські ракети “Союз” для транспортування людей і грузів на орбіту. Порахували, що так космічні технології не будуть злиті в КНДР, Китай та Іран. А тепер Маск почав використовувати свої наддешеві. Російський космос доживає останні роки... В космічній гонці задіяні тепер Китай, США, Евросоюз. Росія відвалюється, як перша ступінь світового космічного комплексу.

До речі, у Путіна будуть дуже смутні останні часи тупо-бездарного правління Росією. Є велика схожість з Саддамом Хусейном: свого часу Саддам Хуссейн думав, що Захід дав йому зрозуміти, що не має наміру втручатися в тому, випадку, якщо Саддам забере Кувейт. Відомо, яким був кінець Хуссейна. Путін, якого російський аналітик Демура називає «продуктом PR технологій, порожнім місцем в людському плані», теж не сумнівався, що ніяких серйозних наслідків за захоплення Криму не буде і, як Саддам Їусейн «заковтнув наживку». Атака проти Росії лише починається. Звертаємося до Бога, щоб нас минула війна з її жахами. А Путін та його режим зникнуть в адській безодні.

І.Бредіхін