Депутати все ж узаконили надходження додаткових грошей до бюджету громади

Опубликовано moderator - Aug 18

Минулого четверга, 5 серпня пройшла  сесія міськради, тринадцята за рахунком. Була вона позачерговою, оскільки в порядку денному фігурувало одне питання — депутати повинні були все ж таки прийняти зміни в бюджет  громади цього року. 

Нагадуємо, на минулому форуму депутатів цього зробити не вдалось, оскільки  фракція Опозиційного блоку  відмовилась голосувати за зміни в бюджет, через порушення вимог законодавства при їх попередньої публікації. Нагадаємо, опозиційні народні обранці звернули увагу на відсутність на сайти  міськради 7 додатків до проекту рішення, які б детально розшифровували зміни, які вносяться. Що унеможливило знайомство з цими змінами представників громади. 

Згідно з докладом начальника міського управління фінансів Сергія Івахніна, в бюджеті було запропоновано врахувати в дохідної та видаткової частинах  надходження із інших бюджетів. Із обласної скарбниці  виділено 1,8 млн грн на компенсацію за придбання житла учасникам АТО, а також із державного бюджету  - додаткових 126 тис. грн на розвиток широкосмугового доступу до інтернету в сільській місцевості. Також Костянтинівка отримує з Іллінівської громади 151 тис. грн  на утримання трудового архіву. Також за рахунок перевиконання дохідної частини місцевого бюджету в сумі 9 млн збільшується дохідна і видаткова частини.

Крім того, як зазначив С.Івахнін, за міжсесійний проміжок часу із обласного бюджету громаді були додатково виділені ресурси на соціальний напрямок. Тому голова фінансів попросив депутатів також додатково урахувати ці кошти. 

Нам додатково додали 728,5 тис. грн на оздоровлення дітей (відшкодування вартості путівок), також з обласної скарбниці надійшло 5 млн грн. на здійснення програми охорони здоров’я на забезпечення централізованої подачі кисню для лікарень. Також 1,417 млн грн — субвенції обласного бюджету на Нову Українську Школу.

На цей раз голосування депутатів пройшло без гальмування, хоч і не одноголосно, з 35 присутніх на сесії депутатів “утримались” 5 представників фракції Опозиційного блоку та “Слуги народу”.

До речі, в фіналі сесії мер оголосив, що винні в тому, що додатки до рішення не були опубліковані вчасно, внаслідок чого прийшлося скликати позачергову сесію, знайдені. Це - два працівника фінуправління та секретаріату Костянтинівської міської ради, яких було притягнуто до відповідальності.  

В.Данько.