Підсумки конкурсу «Куди переселенцям подівати 20 тисяч гривень?»

Опубликовано admin - Mar 25

Більше 30 пропозицій було надано переселенцями на конкурс ідей по використанню 20 тисяч гривен, що проводився за підтримкою «Української миротворчої школи».

Ось ті, що найбільш зацікавили журі:

1.Збирати дітей і возити на заходи.

2. Робити дітям свято: перегляд мультфільмів в кінотеатрі, відвідування розважального дитячих центрів.

3. Проведення роз'яснювально-просвітницької роботи з метою підвищення  політичної та національної свідомості. Заходи з метою покращення історічних та політико-правових знань переселенців та підвищення їх морального та духовного рівня.

4. Підбір інформації, консультації задля допомогти переселенцям адаптуватися в новому для них місті; донести інформацію про програми, в рамках яких вони зможуть отримувати допомогу; звернути увагу мешканців міста на побутові проблеми переселенців, котрі вони можуть вирішити. Давати приватні оголошення на теми «Шукаю роботу», «Пропоную роботу», «Віддам», «Приму в дар».

5. Організація поїздок на екскурсію в просвітницьких цілях.

6. Донести інформацію до мешканців міста і прибулих переселенців про сайті, де є оголошення, розміщення інформації через всілякі групи в соцмережах.

7. Залучення уваги громадськості до проблем тимчасово переміщених осіб і відновлення їх ролі в соціумі. Організація та проведення циклу навчальних майстер-класів з різних напрямків творчості. Підготовка волонтерів з числа громадян, які мали і отримали практичні навички роботи в різних техніках творчості і організація ними освітнього процесу.

8. Створити громадську організацію переселенців Донбасу «Допоможи собі сам». Напрямки: 1) психологічна допомога переселенцям; (можна залучити не зуміли знайти роботу за фахом "гуманітаріїв". 2) організація тематичних зустрічей (вечорів) 3) проведення виставок-ярмарків з робіт виготовлених своїми руками.

9. Об'єднати переселенців, які бажають відкрити свій бізнес, спробувати побудувати життя заново (для психологів, педагогів раннього розвитку, вчителів англійської мови і т.д.).

10. Провести марафон для переселенців «Починаю жити заново». 11. Проведення «Свята української пісні та української вишиванки». Провести свято для 100 осіб і більше.

Проаналізував всі ідеї, журі зробило висновок, що найкраще буде практично більшість цих ідей об’єднати, та створити безкоштовний листок-газету типа «Бюлетень переселенця Костянтинівки», в роботі над яким зможуть об’єднати свої зусилля активні та ініціативні переселенці.

Ми запрошуємо всіх бажаючих займатися цією роботою.

Тел.0662723004.
Оргкомітет конкурсу.