Понад дев`яносто дерев вирубають у дворах Костянтинівки

Опубликовано moderator - Jan 31

Таке рішення виноситься на позачергове засідання виконкому міськради, яке заплановане на середу, 26 січня. Згідно проекту рішення, виконком доручає КП “Комунсервіс” видалити 88 аварійних дерев згідно з доданим переліком.

Фото з архіву редакції

Як вказано у переліку, максимальна кількість дерев — по 19 одиниць буде видалена по адресам: вул. Європейська, 60 та вул. Харківська 34, 36. По вул. 6-го Вересня, 53 планується видалити 15 аварійних дерев, та по вул. Леваневського, 37, 39 — 11 одиниць зелених насаджень.

В проекті також зазначено, що деревину видалених дерев необхідно прийняти за актом приходу матеріалів, а копію акту надати в УКГ.

До речі, принаймні одна з цих масових вирубок — по вул. 6-го вересня, буде проводитись у дворі ОСББ. Здавалося б варто порадіти, що втративши дерева, хоч і старі, товариство співвласників отримає якісь невеличкі гроші на потреби багатоповерхівки. Але досвідчені керівники інших ОСББ, наприклад, Олександр Дерека — голова ОСББ “Десятка”, дещо охолодили ентузіазм, пояснивши, що доходи від зносу дерев на території ОСББ йдуть в міський бюджет, бо це громада розпоряджається спиляною деревиною.

— Прибудинкова територія ОСББ існує для безкоштовного користування. Ми можемо її якось облагородити, але не ми є її власниками, - пояснив Олександр Михайлович. - Все це тому, що у наших ОСББ немає актів землекористування. Їх оформлення — це затрати, мабуть на десятки тисяч гривень по кожному дому, а потім - ще й оплата земельного податку. ОСББ на такі витрати піти не можуть, влада громади — теж не поспішає брати на себе видатки, навіть заради подальших надходжень земельного податку. Так що найпростішим я бачу механізм, який існує зараз — ОСББ звертається в УКГ, той надсилає комісію, яка складає акт по аварійним деревам, а виконком приймає на основі його рішення про знос. Потім підприємство в якості сплати за послугу забирає собі стовбури. Ми так декілька років тому зносили на нашої території дерева, які почали шкодити каналізаційному колектору, над яким вони зростали. Тільки, мабуть, варто звернути увагу, щоб дроворуби забрали з собою і гілки, чого вони часто робити не хочуть.

Власн. інф.