“Клебан-Бик” чекає на оновлення

Опубликовано moderator - Apr 09

Створення Костянтинівською міськрадою заказника “Диліївська балка” дає можливість вже в найближчому часі почати роботу по приєднанню цієї території до РЛП “Клебан-Бик”. Але найбільше оновлення, з іншого приводу, очікується вже з квітня — за попередніми даними готується зміна директора ландшафтного парку. У зв’язку з цим ми провели опитування та даємо заходи, які пропонуються новому директору для того, щоб наше улюблене та одне з самих унікальних місць відпочинку Донеччини дійсне оновилося та стало нашою гордістю.

Пропонується:

1. Оформлення земельних ділянок рекреаційних зон в постійне користування.

2. Встановлення мобільних камер відеоспостереження, перш за все — як боротьба з браконьєрством.

3. Стаціонарне електропостачання + вайфай.

4. Під'їзні дороги + цивілізовані стоянки для автомобілів.

5. Облаштування територій рекреаційних зон (доріжки, дитячі майданчики, лавочки, фотозоні, наметові містечка, волейбольні майданчики, пляжі, набережні, причали, огорожі території, шлагбауми).

6. Облаштування екологічних стежок, вело-доріжок і зон регульованої рекреації (лівий берег).

7. Створення Еколого-просвітницького центру.

8. Придбання катамаранів.

9. Облаштування мотузкового парку, стоянки стародавньої людини, козацького зимівника, оглядової вежі, сафарі-парку.

10. Збирати гроші не просто за вхід, оренду обладнання, а на конкретні справи — відтворення популяції дикої кози-сарни, унікальних видів птахів тощо.

11. Кожен квітень та жовтень збирати на березі водоймища школярів для проведення грандіозного театралізованого Міжнародного дня спостереження за птахами (одночасно проводити ігри на природі, збирання сміття, тощо).

12. Зробити Водохреща регіональним святом.

13. Стати часткою вже традиційного та неймовірного свята Смолянський куліш.

14. Співробітникам РЛП проводити уроки Природи не в школах, а на Природі — окрім навколо водоймища, також дільницях “Клебан-Бику” біля Іванопілля, Білокузьминівки, Марково.

Спец.кор.