Кириленко задекларував квартиру в Києві, де фактично проживає, — журналісти-розслідувачі

Опубликовано admin - Apr 02

Апартаменти на 200 квадратних метрів у Києві, які належать бабусі дружини Павла Кириленка, посадовець вказав у декларації як місце фактичного проживання. Це сталося після журналістського розслідування.

"Теперішній очільник АМКУ Павло Кириленко. Фото: Facebook/Павло Кириленко"

Теперішній очільник АМКУ Павло Кириленко. Фото: Facebook/Павло Кириленко

Це оновлення у декларації голови АМКУ помітили журналісти проєкту “Схеми”.

Ексочільник ДонОВА Кириленко вніс у свою декларацію за 2023-й квартиру в Києві, в якій фактично проживає зі своєю сім’єю. Офіційно житло належить Альбіні Вінніковій, бабусі дружини посадовця.

Він не вказав площу житла, однак у своєму розслідуванні журналісти проєкту “Схеми” раніше стверджували, що це чотирикімнатні апартаменти на 200 “квадратів”, які в січні 2020 року родичка Кириленка придбала за майже 6 млн грн, коли він сам очолював Донецьку ОДА.

У декларації Кириленко стверджує, що він разом із сім’єю почав жити у квартирі Альбіни Віннікової з вересня 2023 року, тобто з місяця, коли змінив посаду очільника Донецької ОВА на роботу головою Антимонопольного комітету.

Однак журналісти з проєкту “Схеми” вважають, що Кириленко жив у квартирі Віннікової ще з 2020 року. На такі висновки їх наштовхнули заяви самого посадовця: під час одного зі своїх інтерв’ю, зробленого ще до 2023-го, він сам казав, що проживає в Києві та показував сімейне фото, зроблене в районі квартири Альбіни Віннікової. Окрім цього, теща Кириленка сказала журналістам, він разом із сім’єю постійно проживає в Києві з 2020 року.

“Я не проживав там, дружина могла з’являтися там певний період часу, коли приводили до ладу ту квартиру. У ній я точно не мешкав. Навіть коли дружина там з’являлася, то тоді, коли відвозила до школи дитину”, — заперечував своє проживання у квартирі бабусі дружини Кириленко у коментарі “Схемам”.

Кириленко не додав у декларацію автомобіль BMW, який, за словами журналістів, належить тещі ексочільника Донецької ОВА, однак яким фактично користується його дружина. Про це “Схемам” розповіла сама власниця авто у коментарі.

“Ні, я на ньому не їжджу (на автомобілі BMW, — ред.), на ньому їздить моя дочка (дружина Павла Кириленка — ред.)”, — сказала теща Кириленка Наталія Матієнко “Схемам”. 

Нагадаємо, Павло Кириленко пообіцяв співпрацювати зі слідством після того, як на НАБУ і САП відкрили проти нього кримінальне провадження стосовно незаконного збагачення та порушення правил декларування.

В'ячеслав Попович, "Вільне радіо".