Журналиста Провинции, при регистрации перед общественными слушаниями, не ознакомив с правами, лишили слова

Опубликовано Berezin - Nov 19

Щойно я покинув громадські слухання по тарифу на маршрутне таксі до 10 гр. Сказали, що зареєсттрували мене, як журналіста, тому я не можу приймати участь як учасник - давати пропозиції і ставити їх на голосування.

Во діла!

Подивився Положеннявиключається з учасників  - там немає такого, щоб ЗМІ реєструвалися окремо і тоді вони автоматично виключаються з учасників слухань і могут тільки задавати питання, як не учаники.

Може я щось перплутав. Нижче Положення - подивіться ви.

Після того, як головуючій (від ініціатора слухань мера О.Азарова) заступник голови Громадської ради М.Єремєєв заввив, що ті журналісти, яких зареєстрували, як журналистів, не можуть бути учасниками слухань я попросив слова і сказав, що не знав, що мене так зареєстрували і, навіть, дівчина, що мене реєструвала, сказала, що не знала, що реєструє не учасників, тому мене не попередила.

Я попросив мене якось включити, бо хотів виступити та надати пропозицію на голосування.

Але Єремеєв відмовив.

С зали почали кричати - А чому ти сидів і ніфіга не робив?

Що мені залишалося? 

***

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

30.09.2021 № 7/15 - 261

Положення про громадські слухання в Костянтинівській міській територіальній громаді

Це Положення встановлює порядок ініціювання, підготовки та проведення громадських слухань, а також урахування їх результатів Костянтинівською міською територіальною громадою, її посадовими особами.

Громадські слухання є однією з форм участі членів територіальної громади у здійсненні місцевого самоврядування, яка передбачена статтею 13 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні". 

Розділ І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Стаття 1. Право територіальної громади проводити громадські слухання

  1. Костянтинівська    міська   територіальна   громада   (далі – громада)  має   право проводити громадські слухання – зустрічатися з депутатами Костянтинівської міської ради (далі – ради), посадовими особами її виконавчих органів, Костянтинівським міським головою, іншими посадовими особами місцевого самоврядування Костянтинівської міської територіальної громади, під час яких члени громади можуть заслуховувати їх, порушувати питання та вносити пропозиції щодо питань місцевого значення, що належать до відання місцевого самоврядування.

Стаття 2. Правове регулювання громадських слухань

  1. Порядок ініціювання, підготовки, проведення громадських слухань та врахування їх результатів регулюється Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", цим Положенням.
  2. Громадські слухання з питань розроблення проєктів містобудівної документації  проводяться   відповідно  до положень  Порядку проведення   громадських слухань  щодо врахування    громадських   інтересів    під  час   розроблення   проектів      містобудівної документації на місцевому  рівні згідно  з постановою Кабінету Міністрів України  від 25.05.2011 року № 555 (із змінами).

Стаття 3. Принципи громадських слухань

  1. Громадські слухання проводяться на засадах добровільності, відкритості, прозорості, свободи висловлювань, політичної неупередженості та з обов’язковим розглядом пропозицій, поданих під час їх проведення.
  2. Ніхто не може бути примушений до участі або неучасті в громадських слуханнях, окрім осіб, визначених у частині 4 статті 9 цього Положення.
  3. Громадські слухання мають відкритий характер. Кожен може взяти участь у громадських слуханнях.
  4. Уся інформація (у тому числі копії документів), пов’язана з ініціюванням, підготовкою, проведенням громадських слухань, розглядом прийнятих на них рішень, а також рішення органів місцевого самоврядування, акти посадових осіб, прийняті за результатами їх розгляду, розміщуються на офіційному вебсайті ради у розділі "Взаємодія з громадськістю" (підрозділ "Громадські слухання"), можуть розповсюджуватися в засобах масової інформації та іншими способами відповідно до вимог цього Положення
  5. Кожен має право виступити на громадських слуханнях в порядку, встановленому цим Положенням.
  6. Під час ініціювання, підготовки, проведення, а також після проведення громадських слухань не може чинитися перешкод для діяльності представників засобів масової інформації.
  7. Громадські слухання не можуть використовуватися для політичної, у тому числі передвиборчої агітації
  8. Подані на громадських слуханнях пропозиції розглядаються   радою  або її виконавчим комітетом у визначені цим Положенням строки і за результатами такого розгляду обов’язково приймаються рішення про врахування, часткове врахування чи відхилення кожної пропозиції

Стаття 4. Предмет громадських слухань

  1. Предметом обговорення на громадських слуханнях можуть  бути  будь-які  питання, що належать до відання органів місцевого самоврядування громади, у тому числі але не обмежуючись цим:
  • проєкти рішень міської ради, виконавчих органів міської ради;
  • проєкти та програми, що виконуються чи плануються до виконання в громаді;
  • звіти   посадових  осіб  підприємств,  установ  і  організацій – надавачів  послуг, які відповідно до законодавства мають забезпечуватися органами місцевого самоврядування (далі – надавачів послуг);
  • інформація про розв’язання окремих питань, які зачіпають інтереси всіх членів  громади або її окремих частин;
  • інші питання місцевого значення, ініційовані особами, зазначеними в статті 6 цього Положення.

Стаття 5. Види громадських слухань

  1. Громадські слухання можуть проводитися з питань, які стосуються:
  • всіх членів громади, які проживають у межах територіальної громади;
  • частини членів громади: мікрорайону, кварталу, вулиці, будинку (-ків), старостинських округів, які розташовані в межах Костянтинівської територіальної громади.

Розділ ІІ. ІНІЦІЮВАННЯ ГРОМАДСЬКИХ СЛУХАНЬ

Стаття 6. Ініціатори громадських слухань

  1. Ініціатором громадських слухань може бути:
  • 75 повнолітніх членів громади - у випадках   проведення  громадських   слухань  з питань, які стосуються всіх мешканців громади;
  • не менше трьох громадських об’єднань, благодійних організацій, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, органів самоорганізації населення, що поширюють свою діяльність на територію   громади чи її частину, в межах якої ініціюються громадські слухання;
  •  міський голова, 1/5 від загального складу депутатів міської ради.

Стаття 7. Подання ініціативи щодо проведення громадських слухань

  1. Повідомлення про ініціативу щодо проведення громадських слухань вноситься на ім’я міського голови, через загальний відділ міської ради, відповідальний за реєстрацію вхідної кореспонденції, у вигляді письмового звернення, оформленого відповідно до вимог, передбачених Законом України "Про звернення громадян", згідно зі зразком, поданим у Додатку 1 до цього Положення.
  2. У письмовому зверненні зазначаються
    • предмет  громадських слухань  (проблема,  питання,  проєкт рішення та інше),  що пропонується до розгляду;
    • прізвища та/або посади осіб, яких варто запросити на громадські слухання (якщо вони відомі);
    • дата, час та місце запланованих громадських слухань;
    • прізвище,   ім’я,   по   батькові   та контакти   особи, уповноваженої представляти ініціатора;
    • список і контакти осіб, які могли б увійти до складу організаційного комітету з підготовки громадських слухань, якщо є необхідність його створення (не більше п’яти).
  3. До письмового звернення, а також у процесі підготовки громадських слухань – до дня їх проведення, можуть додаватися інформаційно-аналітичні матеріали та проєкти документів, що виносяться на слухання.

Стаття 8. Реєстрація ініціативи щодо проведення громадських слухань

    1. Протягом 5 - ти робочих днів з моменту отримання міським головою письмового звернення з ініціативою щодо проведення громадських слухань відділ з організаційних питань приймає одне з таких рішень:
  1. зареєструвати ініціативу щодо проведення громадських слухань.
  2.  повернути письмове звернення для усунення недоліків відповідно до частини 3 цієї статті;
  3. відмовити в реєстрації ініціативи щодо проведення громадських слухань відповідно до частини 5 цієї статті.
    1. Про прийняте рішення в межах цього ж п’ятиденного строку повідомляють особу, уповноважену представляти ініціатора громадських слухань, у письмовій формі, зазначаючи або номер реєстрації, або підстави повернення письмового звернення для усунення недоліків, або підстави відмови в реєстрації відповідно до цього Положення. Повідомлення може бути надіслано (за бажанням ініціатора ) електронною поштою.
    2. Письмове звернення з ініціативою щодо проведення громадських слухань повертається для усунення недоліків за наявності однієї з таких підстав:
  1. не дотримано вимог до оформлення звернення, передбачені Законом України "Про

звернення громадян" і статтею 7 цього Положення;

  1. звернулася недостатня кількість членів територіальної громади чи суб’єктів, наділених правом ініціювати слухання.

Повертати письмове звернення для усунення недоліків з інших підстав забороняється.

    1. Термін доопрацювання не може перевищувати 5 – ти робочих днів з моменту отримання особою, уповноваженою представляти ініціатора, відповідного письмового повідомлення. У разі якщо недоліки в цей строк не усунуто, звернення залишається без розгляду
    2. Відмовляють у реєстрації ініціативи щодо проведення громадських слухань за наявності однієї з таких підстав
  1. запропонований предмет громадських слухань, не належить до відання місцевого самоврядування;
  2. звернувся суб’єкт, не наділений правом звертатися з ініціативою щодо проведення

громадських слухань.

Відмовляти в реєстрації ініціативи з інших підстав забороняється.

    1. Інформація про надходження письмового звернення з ініціативою щодо проведення громадських слухань, а саме звернення та всі подані (відразу чи потім) матеріали, письмове повідомлення про реєстрацію ініціативи щодо проведення громадських слухань, повернення для усунення недоліків чи обґрунтована відмова в реєстрації, розміщується на офіційному вебсайті   ради в розділі "Взаємодія з громадою" (підрозділ “Громадські слухання”) протягом п’яти робочих днів з моменту отримання звернення, при цьому дотримуються вимоги Законів України щодо захисту персональних даних.

 

 

 

 

 

Розділ ІІІ. ПІДГОТОВКА ГРОМАДСЬКИХ СЛУХАНЬ

 

Стаття 9. Підготовка громадських слухань

 

    1. Протягом п’яти робочих днів з моменту реєстрації належно оформленого звернення з ініціативою щодо проведення громадських слухань міський голова дає відповідне доручення про підготовку проєкту розпорядження про заходи з підготовки громадських слухань.
    2. У розпорядженні врегульовуються такі питання:
  1. предмет громадських слухань;
  2. дата, час, місце їх проведення;
  3. ініціатор громадських слухань;
  4. посадові особи виконавчих органів  міської ради, відповідальні за

своєчасну і якісну підготовку громадських слухань;

  1. особи, що запрошуються на слухання;
  2. заходи з підготовки слухань та календарний план їх виконання;
  3. створення в разі необхідності організаційного комітету та експертних груп з підготовки слухань.
    1. Громадські слухання призначаються, як правило, на неробочий день або неробочий час у достатньому за кількістю місць приміщенні.
    2.  Участь у громадських слуханнях обов’язкова для їх ініціаторів, авторів проєктів документів (актів), які виносяться на громадські слухання, представників виконавчих органів міської ради, керівників комунальних підприємств, установ і організацій, закладів яких стосуються ці громадські слухання, депутатів і посадових осіб, звітування яких є предметом громадських слухань Їх відсутність на громадських слуханнях не може бути підставою для перенесення громадських слухань чи визнання їх такими, що не відбулися
    3. Розпорядження міського голови про заходи з підготовки громадських слухань розміщується на офіційному вебсайті ради в спеціальному розділі "Взаємодія з громадськістю" (підрозділ “Громадські слухання”) протягом 5 - ти робочих днів з моменту його видання та у той самий строк надсилається ініціатору громадських слухань, членам організаційного комітету, експертної групи (у разі їх створення) і посадовим особам, участь яких визнана обов’язковою.

 

Стаття 10. Загальні питання підготовки і проведення громадських слухань

 

    1.   Підготовка  громадських  слухань,  у  тому числі   вирішення      організаційно-

технічних питань, здійснюється відповідальними виконавчими органами міської ради.

    1.   Громадські слухання повинні відбутися в час, дату і місці, запропоновані ініціаторами громадських слухань, або в іншу дату або час, узгоджені з ініціатором громадських слухань, але не пізніше чотирнадцяти календарних днів від запропонованої дати.
    2.   Органи й посадові особи місцевого самоврядування, комунальні підприємства, установи та організації, заклади сприяють проведенню громадських слухань і надають необхідні матеріали на прохання ініціаторів або відповідальних виконавчих органів міської ради.

 

Стаття 11. Інформування громади про проведення

громадських слухань

 

    1. Про організацію та проведення громадських слухань члени громади мають бути повідомлені не пізніше семи календарних днів до дня їх проведення.
    2. Інформаційні повідомлення про організацію та проведення громадських слухань та відповідні матеріали обов’язково розміщуються на офіційному вебсайті  міської ради. Також вони можуть поширюватися в будь-яких інших засобах масової інформації, соціальних медіа, соціальних мережах, усіма доступними способами з метою ознайомлення з ними якомога більшої кількості членів громади.
    3. В інформаційному повідомленні має бути вичерпна інформація про дату, час і місце проведення громадських слухань, їх ініціатора, предмет, а також про те, де, в які дні та години члени громади можуть ознайомитися з матеріалами громадських слухань у приміщенні міської ради чи іншому пристосованому для цього приміщенні.

 

Стаття 12. Діяльність організаційного комітету та експертних груп

 

    1.  До складу організаційного комітету входять представники ініціатора громадських слухань, депутати ради, представники громадськості, інші зацікавлені особи та посадові особи, діяльність яких напряму пов’язана з предметом громадських слухань.
    2. Організаційний комітет має складатися не більше ніж з 11 членів. Регламент проведення засідань організаційного комітету визначається самим комітетом.
    3. Організаційний комітет відповідає за складання проєктів підсумкових документів громадських слухань (пропозицій, висновків, рекомендацій, звернень тощо) і за підготовку матеріалів, що надаються учасникам громадських слухань перед їх початком, а також забезпечує підготовку проєктів порядку денного та регламенту громадських слухань.
    4. Пропозиції організаційного комітету розміщуються на офіційному вебсайті   ради у спеціальному розділі "Взаємодія з громадськістю" (підрозділ “Громадські слухання”) та можуть поширюватися в засобах масової інформації.
    5. За рекомендацією організаційного комітету розпорядженням міського голови можуть бути утворені експертні групи. Вони готують експертні висновки з питань, які виносяться на громадські слухання, та доповідають по них на громадських слуханнях.

 

Розділ ІV. ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ СЛУХАНЬ

 

Стаття 13. Учасники громадських слухань

 

    1.  Кожен може взяти участь у громадських слуханнях. Члени громади приходять на слухання вільно, відповідно до оголошення про громадські слухання. Якщо приміщення, в якому призначено проведення слухань, не може вмістити всіх охочих членів громади, голова зобов’язаний призначити додаткові слухання в порядку, передбаченому цим Положенням.
    2. На громадські слухання можуть бути запрошені:
  1. народні депутати України;
  2. депутати відповідних рад;
  3. представники органів виконавчої влади;
  4. представники підприємств, установ та організацій, розташованих на території місцевої ради;
  5. фахівці з питань, що є предметом громадських слухань.

 

Стаття 14. Реєстрація учасників громадських слухань

 

    1.  До початку громадських слухань проводиться реєстрація учасників громадських слухань. Незареєстровані особи не можуть брати участі у слуханнях.
    2. Для реєстрації особам необхідно пред’явити паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу. У списку учасників громадських слухань зазначаються прізвища, імена, по батькові учасників, дата їх народження, місце реєстрації, місце роботи або рід занять, ставляться підписи зареєстрованих.

 

Стаття 15. Право голосу на громадських слуханнях

 

    1. Право голосу на громадських слуханнях мають члени громади, що досягли 18–річного віку та зареєстроване місце проживання яких в межах Костянтинівської міської територіальної громади.

 

Стаття 16. Початок громадських слухань

 

    1.  Головує на громадських слуханнях представник ініціаторів проведення громадських слухань або уповноважена особа ініціаторів громадських слухань.
    2. Секретарем громадських   слухань   є  представник  ініціаторів    проведення громадських слухань.
    3. Голова  організовує вибори членів лічильної комісії, які обираються з членів громадських слухань відносною більшістю голосів присутніх, членів громади з правом голосу. Головою, секретарем та членами лічильної комісії не можуть бути обрані депутати ради, посадові та службові особи місцевого самоврядування, працівники комунальних підприємств, установ, організацій; членами лічильної комісії також не можуть бути голова та секретар громадських слухань.
    4. Голова веде слухання, стежить за дотриманням на них порядку, підписує протокол громадських слухань. Якщо голова зловживає своїми правами, то учасники громадських слухань більшістю голосів можуть висловити йому недовіру й обрати нового.
    5. Секретар громадських слухань веде, підписує та передає раді протокол громадських слухань у порядку, передбаченому цим Положенням.
    6. Лічильна комісія встановлює присутність учасників громадських слухань, кількість осіб, що наділені правом голосу, підраховує голоси під час голосування, а також розглядає звернення, пов’язані з порушенням порядку голосування чи іншими перешкодами в голосуванні. 

 

Стаття 17. Порядок денний та регламент громадських слухань

 

    1.  Громадські слухання проводяться у вигляді зустрічі членів громади з депутатами ради, посадовими особами місцевого самоврядування, надавачами послуг. Учасники громадських слухань можуть їх заслуховувати, порушувати питання та вносити пропозиції.
    2. Кожен учасник громадських слухань має право подати пропозиції, висловити зауваження, поставити запитання усно чи письмово. На вимогу учасника громадських слухань, який подає пропозицію, вона має бути поставлена на голосування. Усі пропозиції, зауваження і запитання заносяться (додаються) до протоколу.
    3. На початку громадських слухань шляхом голосування затверджуються порядок денний та регламент проведення громадських слухань.
    4. Регламентом визначається час, відведений для звітів,  доповідей (співдоповідей), виступів, запитань і відповідей тощо. Регламент слухань має обов’язково передбачати:
    5. Загальний час проведення громадських  слухань встановлюється їх регламентом у кожному конкретному випадку залежно від значущості предмета громадських слухань.
  1. доповіді представника ініціатора громадських слухань, запрошених для цього

депутатів чи посадових осіб органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств,

установ, організацій, діяльність яких стосується  предмета громадських слухань;

  1.  виступи представників   організаційного     комітету та експертних груп (якщо вони

створені), залучених фахівців;

  1.  час для запитань, виступів учасників громадських слухань і для прийняття рішення

громадських слухань.

    1. Не допускаються розгляд   на   громадських   слуханнях   та прийняття  рішень  з

питань,  які не було внесено до порядку денного і про які  не  було  повідомлено учасників громадських слухань за сім днів до їх проведення.

 

Стаття 18. Порядок проведення громадських слухань

 

    1.  Голова відповідно до регламенту надає по черзі слово для виступу учасникам слухань. Усі отримують слово тільки з дозволу голови. Виступи учасників громадських слухань не можуть перериватися, припинятися чи скасовуватися інакше, ніж у порядку, визначеному цим Положенням та регламентом слухань.
    2. Голова може перервати доповідача, якщо його виступ не стосується предмета слухань, перевищує встановлений регламент, використовується для політичної агітації, закликає до дискримінації чи ворожнечі за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками чи інших форм нетерпимості або в інший спосіб порушує вимоги законів України.
    3. Учасники громадських слухань повинні дотримуватися вимог цього Положення, затвердженого порядку денного та регламенту громадських слухань, норм етичної поведінки, не допускати вигуків, образ, вчинення правопорушень та інших дій, що заважають обговоренню винесених на розгляд питань.
    4. У випадку порушення вимог цього Положення чи інших нормативно-правових актів більшістю голосів учасників громадських слухань може бути прийняте рішення про видалення порушника чи порушників з місця, де проводяться громадські слухання. При невиконанні рішення громадських слухань про видалення порушників до них можуть бути застосовані примусові заходи відповідно до чинного законодавства у зв’язку з порушенням порядку в громадському місці.
    5. Охорону й порядок під час проведення громадських слухань забезпечують органи

поліції.

 

Стаття 19. Висвітлення перебігу громадських слухань

 

    1. Громадські слухання відбуваються у відкритому режимі, проводяться їх відео та аудіо трансляція. Відеозапис громадських слухань розміщується на офіційному ютуб-каналі ради та на вебсайті ради у спеціальному розділі "Взаємодія з громадськістю" (підрозділ “Громадські слухання”) протягом п’яти робочих днів після громадських слухань і має бути доступною для ознайомлення впродовж не менше п’яти років з моменту розміщення.
    2. Кожен учасник громадських слухань має право робити аудіо-, відеозапис чи відеотрансляцію громадських слухань.
    3. Засоби масової інформації мають право вести пряму відео- чи радіотрансляцію.

 

 

Стаття 20. Прийняття рішення

 

    1.  За результатами обговорення предмета громадських слухань простою більшістю голосів учасників з правом голосу ухвалюється рішення громадських слухань, про що зазначається в протоколі.

 

Розділ V. ОФОРМЛЕННЯ ТА ВРАХУВАННЯ

РІШЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ СЛУХАНЬ

 

Стаття 21. Протокол громадських слухань

 

    1. У ході громадських слухань складається протокол, який підписується головою і секретарем громадських слухань не пізніше трьох днів після їх проведення та передається до відділу з організаційних питань.
    2. Протокол має містити:
  1. дату, час і місце проведення громадських слухань;
  2. предмет громадських слухань;
  3. кількість їх учасників загалом і кількість тих, що мали право голосу;
  4. виклад перебігу слухань;
  5. пропозиції, що були висловлені в ході слухань;
  6. результати голосування;
  7. рішення громадських слухань.

До протоколу додаються списки реєстрації учасників громадських слухань, а також запитання, звернення та пропозиції, подані голові під час проведення громадських слухань їх учасниками в письмовій формі.

    1. Протокол оформляється згідно з Додатком 2 до цього Положення у трьох примірниках.
    2. Один примірник протоколу негайно після його підписання надсилається ініціаторами громадських слухань до міського голови для розгляду. Другий примірник протоколу зберігається в ініціаторів громадських слухань. Третій – вивішується для ознайомлення в місці проведення громадських слухань не пізніше п’яти робочих днів з дня проведення слухань і має бути доступним для ознайомлення протягом не менше одного місяця. Крім того, сканкопія протоколу розміщується на офіційному вебсайті ради в спеціальному розділі "Взаємодія з громадськістю" (підрозділ “Громадські слухання”) упродовж п’яти робочих днів з дня проведення слухань і має бути доступна для ознайомлення не менше як п’ять років. Списки учасників громадських слухань оприлюднюються, при цьому вилучаються відомості про фізичну особу (персональна інформація).

 

Стаття 22. Розгляд рішень громадських слухань

 

    1.  Пропозиції, викладені в протоколі громадських слухань, розглядаються міським головою, керівниками виконавчих органів ради, надавачами послуг, іншими посадовими особами, до яких вони скеровані, першочергово, але не більше як 30 календарних днів, та за обов’язкової участі ініціаторів громадських слухань.
    2. Органи місцевого самоврядування, їх посадові особи за кожною поданою пропозицією приймають одне з таких рішень:
  1. врахувати пропозицію – в такому випадку зазначаються конкретні заходи для її

реалізації, календарний план їх виконання та відповідальні за це посадові особи;

  1. відхилити пропозицію – в такому випадку    зазначаються  причини цього рішення;
  2. частково врахувати пропозицію – в такому випадку зазначаються і причини цього

рішення, і заходи для реалізації частини врахованої пропозиції, календарний план їх виконання та відповідальні за це посадові особи.

 

Стаття 23. Оприлюднення рішення

органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб

 

    1. Рішення (акти) органів місцевого самоврядування прийняті за результатами розгляду пропозицій, викладених у протоколі громадських слухань, а також актуальна інформація про їх виконання протягом п’яти робочих днів надсилаються ініціаторам громадських слухань, розміщуються на офіційному вебсайті Костянтинівської міської ради в спеціальному розділі "Взаємодія з громадою" (підрозділ “Громадські слухання”).

 

 

Розділ VI. ОСКАРЖЕННЯ ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПОСАДОВИХ І СЛУЖБОВИХ ОСІБ

 

Стаття 24. Дії та бездіяльність службових та посадових осіб, які можна оскаржити

 

    1.  Члени громади мають право оскаржити будь-які дії чи бездіяльність службових та посадових осіб місцевого самоврядування, що порушують вимоги цього Положення, зокрема:
  1. безпідставне повернення письмового звернення з ініціативою щодо проведення громадських слухань для усунення недоліків, нереєстрацію, невчасну реєстрацію або неправомірну відмову в реєстрації ініціативи щодо проведення громадських слухань;
  2. недотримання посадовими та службовими особами встановлених строків;
  3. порушення вимог щодо оприлюднення інформації та документів, які стосуються ініціювання, підготовки, проведення громадських слухань, а також урахування їх результатів;
  4. порушення порядку проведення громадських слухань;
  5. неприйняття або невчасне прийняття рішення за результатами розгляду протоколу громадських слухань;
  6. необґрунтовану відмову в урахуванні пропозицій громадських слухань.

 

Стаття 25. Неправомочність громадських слухань

 

    1. Громадські слухання визнаються такими, що не відбулися, в таких  випадках:
  1. оголошення про проведення громадських слухань поширене з порушенням вимог, передбачених статтею 11   цього Положення;
  2.  вчинення інших дій чи бездіяльності, які призвели до грубого порушення прав членів громади, передбачених цим Положенням.
    1. Рішення про визнання слухань такими, що не відбулися можу бути оскаржено в суді.

У випадку визнання громадських слухань такими, що не відбулися, міський голова призначає повторні громадські слухання, а рішення органів та посадових осіб місцевого самоврядування, прийняті на основі розгляду їх результатів підлягають скасуванню або перегляду.

 

 

 

Секретар міської ради                                                                              Д.В. Коржиков