Про створення громадської комісії з питання перейменування вулиць у Костянтинівці

Опубликовано Tokay Viktor - May 16

Дерусифікація, деколонізація та знищення маркерів імперії з подачі Президента набирає руху по оновленню країни. Ця «руцька імперія» не жаліє нікого - ані своїх, ані чужих.

Сіверський Донець розділив країну на дві частини: “чорну” та “білу”. Колонізацію України зірвано і вже за той рік часу стало все зрозумілим — “хто є хто” і “за кого”.

Костянтинівка не може стояти осторонь цих процесів. Навіть всупереч тим, хто це намагатиметься блокувати. Навіть всупереч тим, хто пробитий совком, тим, кому «какая разніца» і тим, хто тихо продався москалю й має ще якусь надію. Ці — невиліковні і страждущі по велічію і рашизму — мають ще шанс “зробити ноги” до своєї пуповини, а там вже достойно закінчити своє битіє під сводами секти псевдо-православ’я.

Процедура перейменуваня буде проходити під очільництвом військової адміністрації. Як зазвичай, у нашій «оновленій» адміністрації все піде по стандартному шаблону і вчорашні «опожопники-посіпаки» візьмуться активно за роботу по блокуванню і фальшуванню цього питання перетворюючи його у фарс. Варіантів дуже багато, а щоб цього не сталось, пропоную до відповідних комісій не допустити тих “героїв” вчорашнього дня. За великим рахунком, люди ще самі не знають, чого хочуть, а це справа перспективи наших нащадків.

На громадських засадах, пропоную створити комісію нашої громади з реалізації даного питання. В склад комісії мають увійти відповідні фахівці з історії та краєзнавства, мовознавці, політичні та громадські діячі. Розпочати роботу комісії пропоную з наступних кроків, а саме - визначити:

  1. Кількість вулиць на перейменування з попередньою аналітикою відповідності
  2. Затвердити список запропонованих та узгоджених назв
  3. Визначення пріоритетності надання назв у порядку від проспектів до провулків
  4. Провести відповідну за законодавством процедуру передачі рішень комісії на розгляд та затвердження.

Звичайно, що у нас достатньо своїх доморощених героїв, захисників та яскравих особистостей щоб увіковічнити їх у нашому місті. І у мене є лише одна кандидатура на очільництво комісії – Березін В.Б. Хто як не він до глибини знає та відчуває всі ці питання. У нього достатньо досвіду, зв’язків та фахової підготовки, щоб грамотно та компромісно вирішити це питання.

Прошу підтримати мою пропозицію з можливістю офіційного звернення до керівництва міста по проведенню запропонованих дій та заходів.

Віктор Токай.