ВПО підтримують корупцію в Україні???

Опубликовано Berezin - Jul 22

Якщо ви - ВПО, який орендує за гроші приміщення у господаря, то 100% приймаєте участь у корупційному ланцюжку: ваш господар не платить за це податки - податкова, яка повинна цім займатися даремно працює - правоохоронці, які повинні видслідковувати всі порушення (в т.ч. податкової), також ... груші оббивають.

Уявляєте які масштаби цього корупційного діяння - бо нас же міліони!

Тут так класно проявлена вся наша правоохоронна система, вся наша корпуційно хронічно хвора країна. 

З корупцією погано, а без корупції буде ще гірше - бо переселенців повиганяють і взагалі їм жити буде ніде.  

І так на кожному кроці. Бо у нас ментовсько-прокурорсько-суддяче-сбушна країна і звалити цю систему безболячі не вдастся. 

Ясна річ, що у нас на Сході сцепка бандитів з правоохоронцями була та є найбільш потужна, яка з рештою почала руйнувати державу, як такову (приклад - Вова Ухатий в Бахмуті).

Але й тут - на Заході далеко не пішли. Навіть озброєнного оку не потрібно - в кожному місті в центрах стоять кремезні хлопці, якіх не чипає поліція, сбу, воєнкоми. Це свята доїльна корова - міняли. В великих містах їх сотні, в маленьких десятки. Всі бачуть і всім пофіг (де ви - майданівці???).

А я радий - це живий памятник місцевим правохоронцям! Браво, нехай стоять вічно!!!

Ще я охренел, коли узнав - скільки нерухомості, магазинів, ресторанів, СТО та подібного належить колишнім та сьогоднішнім правоохоронцім. Що робити - це наші найкращі бізнесмени! Всі костянтинівці також знають, що головні подібні споруди в місті колишніх ментів. Згадаємо, що самий великий супермаркет в місті "Сім'я" відкрився у будівлі, власник якої колишній начальник ДАІ.

На заході, до речі, пішлі ще далі - вони колишніх начальників ДАІ роблять мерами!!!

Тому я завжди вважав, що самі ми це лайно не подалаємо. Тому нам потрібні вимоги ЄС та НАТО.

А це наше майбутнє - наші діти. На жаль, я не бачу перспектив з ціми вчителями зробити їх нормальними громадянами. Запитайте вчителів, у яких вчаться діти поліціянтів, прокурорів, суддів, працівників СБУ - як їм важко ставити в журналах відмітки, що вони були на уроках, а вони по пів року не зявляються, навіть онлайн.

Я не узагальную - я даю повну картину, бо це, насправді, страшно. ТакЮ є виключення - але вони дуже рідкосні. Бо, як я привів приклад з корупційними схемами з ВПО, без цього в наші державі зараз просто не можна.

Нижче цікава полеміка, як, все ж таки, поясняти дітям - що таке корупція. Може їх діти щось зможуть змінити...  

 

Marianna Kaspryshyn

Богдан дуже стривожився перед сном, бо боїться війни. Говоримо, заспокоюю, пояснюю... Кажу, що всім маленьким українцям (великим - теж) треба зараз дуже багато навчатися, щоб могти відбудувати України сильною.

Починаємо говорити про корупцію. Слово для нього не дуже знайоме, але пояснює його «як нечисті схеми, які виникають у головах людей». Коли кажу, що в деяких університетах студенти «купують» оцінки, а викладачі їх «продають», то бачу, що мій син взагалі не може цього збагнути. Перепитує, сумнівається, що таке взгалі можливо, дивується.

Питає: «А звідки в Україні взялася корупція?». Відповідаю: «Коли люди не люблять свою країну і себе не поважають, там корупція дуже добре приживається». От сиджу і думаю про антикорупційні уроки в школах. (Є вже таке у нас?)

Богдан після шоку про «куплені» оцінки таки доходить висновку, що корупція з’являється там, де люди мало знають і мало хочуть знати.

А ще каже, що світу бракує добрих дипломатів, які б могли покарати злого агресора.

Мала дитина знає. А нам, дорослим, та цілому світу - ще вчитися і вчитися.

#країна_відповідальних_дорослих

Yulia Mamedova-Oliveiraв першу чергу в нас "корумпована" голова (в Біблії англійською дослівно corrupted mind"😉 тому так важко. Вчителів, які боряться за чесні оцінки одиниці і та більшість голосно нарікає на корупцію в державі, абсолютно не усвідомлюючи те, що вирощують ко... 

Iryna Makukh

У 10 класі предмет Громадянська освіта. Там є цикл тем про корупцію та її подолання. Але, на мою думку, цей предмет потрібно не у 10, а, щонайменше, у середній школі ще починати.

Liubov Mtvchnko

Уроки по корупції можна точно починати з дитячого рівня і сімейного кола. Тому що вприницпі корупція і що воно таке починається саме там. Але загалом ми корумповані настільки не тому, що настільки гірші, а тому, що у нас присутня виключно вибіркова відповідальність за корупцію. А так корупція є всюди, її рівень просто залежить від rule of law, а також регулювання допустимих інструментів корупції (і таке існує). Тому боремось за домінування rule of law в нашій державі.

Yulia Mamedova-Oliveira

в першу чергу в нас "корумпована" голова (в Біблії англійською дослівно corrupted mind"😉 тому так важко. Вчителів, які боряться за чесні оцінки одиниці і та більшість голосно нарікає на корупцію в державі, абсолютно не усвідомлюючи те, що вирощують корупціонерів на своїх уроках роками! Було б чудово, якби були люди як ззовні, так і з середини колективу, які б наголошували на цих змінах!