Важливо!

Опубликовано Berezin - Oct 13

На цьому фото неймовірний мурал команди, яка створила Мостфест у 2017-му - ВСЕ У ТВОЇХ ДОЛОНЯХ!

Мало ще такий оптимізм віє з інших скульптур та зображень в Костянтинівці.

Але - ВСЕ У ТВОЇХ ДОЛОНЯХ! Це точно, особливо зараз.

Так, війна, але це не значить, що треба скласти руки та перестати шукати та находити рішення, виходи з різних ситуацій. 

Наш лозунг - НЕ ДОЧЕКАЮТЬСЯ, сьогодні, як ніколи актуален.

Тому накидаю тут свої пропозиції, які озвучив на засіданні Костянтинівської Громадськой ради, яка продовжує працювати під керівництвом Лілії Мирошниченко.

1. Костянтинівський військовій адміністрації треба негайно зайнятися створенням системи комунікації з членами громади, які роз'їхалися по країна та по світу. Треба вести облік та знати - хто де знаходиться, а люди повинні знати - до кого звертатися для вирішення своїх проблем.

Мінімум - в кожній області повинен бути хтось по типу координатора, щоб людина могла до нього звернутися за порадами та консультацією. Ось зараз люди шукають - куди виїжджати. Якщо знайшли - чому б не звернутися до земляка в цій області, щоб розузнав що там насправді. Щоб люди, м'ягко кажучі, "не попали".

Я можу бути таким координатором по Тернопільської області. Причому БЕЗКОШТОВНО. Я вхожу до обласної Ради з питань ВПО, маю зв'язки та контакти переселенців з багатьох населенних пунктів. Вони можуть допомогти та навести справки. 

Телефонна база данних всіх костянтинівців, які зареєструвалися як ВПО у державі є і ВА має право мати до неї доступ. 

Але ж зараз вже офіційно говориться, що мінімум 3/4 мешканців вже виїхали і ВА забов'язана працювати на всіх членів громади.

2. Ще з далеких часів Давидова-Азарова "пробиваю" рішення, щоб надавали звання Почесних громадян нашим загиблим героям. Для початку треба просто прибрати одне речення, що "посмертно такі звання не надаються". А далі вже цім повинна займатися сама ВА. І першим, кому треба надати таке звання - ОЛЕКСІ ТИХОМУ! 

Від Тихого до Артема Попіка (такого Героя ще треба пошукати на Донеччині - боровся за Державу до 13-го року, майданівець, полоненний, учасник АТО, віддав життя за всіх нас вже зараз - що ще треба???). 

І приберіть, нарешті цю ганьбу, ціх земскових, карпових з Почесних, вони офіційно були в організації, яка привела війну, кров та смерть!

Щоб знали - вже громади Донеччини робляться таке (наприклад, Слов'янська) - а чому ви не робите?

Може вже прийшов час за це відповідати?

3. Теж саме треба вже відповідати за те, що з Костянтинівки скоро вже три роки йдуть відеоматеріали з руйнуванням, постраждалими мешканцями, практично без надання оцінки - хто це робить і як до нього треба відноситися. Це абсолютний програш у війні інформаційній. Тому й ті, хто там зараз ще є - говорять, що місто просто переповнюють плітки, що це українці, "блуждаючий миномет" та подібне. Це теж бій і ми повинні в ньому ні менш воювати.

Головне - разом наближати перемогу. Тому, як ми та більшість наших друзів, виїхав на більш мирну територію, відразу знаходьте центри допомоги ЗСУ, ставайте волонтерами. Якщо дійсно хочете повернутися.