Скажи про знищений Бахмут - не бійся, ригі не прийдуть!

Опубликовано Berezin - Jul 30

Зараз кучкуються бахмутяни, щоб захищати та відстоювати свої права, як мешканців міста, яке знищено рашистами.

Нарешті наважилися озвучити слова критики на адресу вічного, для багатьох святого мера. Поділюся своїми міркуваннями:

1. Якщо О.Рева не буде вивішувати на сайті скільки грошей і звідки отримано і на що їх витрачено - це продовження ригівського дерибану.

2. У О.Реви є данні всіх ВПО громади (де живуть та контакт). Якщо він досі не створив систему комунікації, щоб дійти до кожного - вже премії треба лишати. Якщо він не створив систему координаторів по кожній області, які б дійшли до кожного бахмутянина-ВПО - вже треба дивитися рівень зарплатні.

3. О.Рева залишив сам на сам самотніх бабусь та дідусь, які мають тільки кнопковий телефон. Вони пачками уходять у той світ. Це на його совісті.

4. О.Рева створив дискримінаційну систему допомоги бахмутянам-ВПО: хто живе у Києві, Дніпрі, Харкові та ще деяких великих містах - вища раса. За це треба відповідати.

5. Чому всім бахмутянам чиновники самі не дають довідки про стан їх житла, чому вони в стресовому стані повинні за кимось бігати? Купа людей - від поліції, прокуратури, міськради отримували зарплатню за те, що вони фіксували, актували та готували матеріали до суду за зруйноване та пошкоджене житло з часу початку бомбування Бахмуту. Мені особисто сказала одна з керівників Донецької облпрокуратури В.Ткачук, що вони це роблять з 24 лютого 2022 року (виїхали з області вони раніше) - це їх головна робота.

6. Я (прописка в Бахмуті з 1958 до 2021 рік)особисто живу в невеличкій громаді на Тернопільщині (десь 20 тис мешканців) де до тисячі бахмутян, сотні кволих та хворих, самотніх бабусів-дідусів. На місцевому цвинтарі вже є їх алея... Тут є місце компактного проживання, релаковане підприємство, релігійна громада, купа інших - я хочу їм допомогти хоча б інформаційно. Що - бігати за високооплачуваними чиновниками?

7. Треба зробити якийсь незалежний від Реви та його команди інформаційний ресурс, щоб можна було відкрито його критикувати (не як Вперед - тільки лізати), об'єднувати, координувати людей для вирішення їх проблем, ініціювати та оформлювати пропозиції, залучати незалежних експертів тощо.

8. Треба починати готувати в Костянтянтинівці місця, куди зможуть приїжджати та хоча б ночувати бахмутяни після звільнення та розмінування доріг на цвинтарі в Бахмуті, щоб відвідати кладовища. Про це вже можна хоча б думати.

9. За кордоном також повинні бути координатори по всіх країнах, землях, кантонах... де є наші. Там багато чого можна робити, наприклад, пам'ятні знаки по знищенню Бахмуту рашистами(наші митці теж там). Як знаки по Холокосту. Не говорячи про допомогу.

10. Об'єднувати треба всіх бахмутян, а ось в керівництві цієї структури повинні бути українські активісти, які себе проявили, військові, священники українських церков, не можуть бути ригі, ОПЗЖисті та представники подібних партій - які визначені тими, що привели війну та заборонені. А також всі, хто їх обслуговував. Харе - накерувалися! Допомагайте та мовчить у тряпочку (я це називаю - покінчити життя самогубством інформаційно:).

11. О.Рева не зібрав українських активістів та просив вибачення перед ними після 2014-го року. Якщо він не зробить це зараз - значить ніякого розуміння що сталося, ніякого каяття за знищений ним український Бахмут до 2022 року в нього немає і бути не може.