При перейменуванні треба дивитися на всю карту міста

Опубликовано Berezin - Jul 25

Друзі, думаю ви розумієте, як важливо при перейменуванні виважений, комплексний підхід.

Треба дивитися на всю карту Костянтинівки, бачити ньюанси, різноманітні чинники.

Ви знаєте, що, в принципі, українських назв у нас багато - Шевченко, Франка, Лесі Українки, Б.Хмельниького, Володимира Великого, Гетьманська, Подільська, Слабожанська, О.Гончара, О.Тихого, Коцюбинського, Котляревського. багато по нашим невеличким містечкам - Миргородська, Ізюмська та інші. Навіть, Дрогобичська!!!

Ось що впадає в очі - у нас охоплені практично всі обласні центри - Дніпровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Львівська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Черкаська, Чернигівська. До цього треба дадати Кримську та вже названі - Франка та Хмельницького, які можна присвятити назвам однойменних обласних центрів.

Не вистачає і я б додав до нових назв, щоб зробити картину України на карті Костянтинівки повною вулиці:

1. Волинська.

2. Закарпатська.

3. Рівненська.

4. Луганська.

5. Крапивницького (одночасно додаємо й видатного письменника).

6. Черновецька (можна Буковинська).

7. Миколаївська.

Приблизно 130 вулиць нам треба буде перейменувати - повірте, пропозицій по українським назвам на це вистачить. Думаю, що ще й буде дифіцит.

Щодо останнєй - МИКОЛАЇВСЬКОЇ.

Я ось про що подумав - а що, якщо назвити цім ім'ям сучасну Ємельянова(вона вже в переліку на перейменування, бо Ємельянов в громадянську війну відмітився головним - знищенням гетьманських, тобто українських військ, та й достатньо йому пам'ятника)?

То був би дійсне комплексний підхід.

Причин назвати Ємельянова МИКОЛАЇВСЬКОЮ відразу чотири:

1. Вона проходить по МИКОЛАЙВСЬКОМУ микрорайону міста!

2. Мікрорайон так названий на честь його засновника - Миколи Дика, меннонита, який багато вкладав у розвиток Костянтинівки. Старожили подали прохання, щоб Ємельянова перейменувати на Миколу Дика. Але, якщо ми встановимо пам'ятний знак на честь М.Дика та назвемо вулицю Миколаївською вони будуть задоволені.

3. Ми виправемо несправедливість - додамо на карту назву обласного центру Миколаєва.

4. Насправді, я був здивований, що у нас немає такої вулиці, бо ж є храми Святого Миколая і, взагалі, це один з самих шановваних в Україні святих.

Пишіть, дзвоніть. Цікава ваша думка. 0972054794.