Де? Коло! Ні? За! Ці? Я!!!!!!!

Опубликовано Berezin - Apr 17

Комісії з перейменування:

ЗАХОТЕЛ ОСТАВИТЬ СЛЕД,

ХВАТЬ ПОХВАТЬ - А СЕРДЦА НЕТ!?

 

Якщо подивитися ззовні на результат перейменування, так мене всі вітають - УРА: Мазепи, Бандери, Коновальця, Чорновола, Лук'яненко, Міхновського, Небесної Сотні, Дмитра Чернявського (в його Бахмуті навіть не подали!), Січових Стрільців - є, це перемога!!!

Але знаєте, певен, що більшість назв були б і без мене (може тільки Степана Андрійовича не дали би - ми справді великий тиск робили). Але все рівне - МОЖЕ. До речі - вітаю свободівця Ярослава Маланчука, що він живе тепер на вулиці Провідника. Думаю його ОСББ зробить першу табличку зі славетною назвою.

І без мене все рівно були б вулиці нашої місцевої яскравої української Костянтинівки - Гайворонський, Пустова, Польовий, Ряст, Кравець, Огнєва.

Ясна річ, що все однаково з'явилися б на нашій карті три мої улюблені "С" - стовпи нашої державності та культури з нашого краю  - Сковорода, Сосюра, Стус.

Але мало, як же місцевої України мало і як все сумбурно.

"Прокотили" Сашка Добровольського, Володимира Вакуленко, Володимира Рибака, славетну Родину Суярко, Галину Гордасевич, Данилу Шумука, Володимира Сікевича, Петра Болобчана.

Тупо дали загальних, не обов'язкових Панаса Мирного, Сагайдачного, Скоропадського, Богуна, Вишню, Чубинського, Симиренка та купу інших.

Наш "великий знаток" член комісії Михайло Єремеєв подав і більшість підтримали (гарно хоч не підтримали його купу вулиць, які вже є!) на одну з наших головних вулиць - 13-ти розстріляних - Вернадського. Це ж пустота, яка ще раз підтверджує - у нас свого нічого немає:(

Але ж Вернадський не мав відношення не тільки до нашого краю - до України він ставився дуже неоднозначно - https://www.radiosvoboda.org/a/30023230.html

Ось і живи тепер з цим єремеєвським дивом Новоселівка.

Я вже не говорю про Бориса Патона. Слухайте, нахрена, м'ягко кажучі, нам ця паскуда, яка писала доноси на Андрія Сахарова та листи на підтримку Януковича (офіційно визнані факти!). Де українська Костянтинівка, а де, блін, Патон.

Ще раз - якщо вам подобаються якісь гарні постаті, то на наши півтори сотні вулиць всіх не може вистачити. І подаючи такі "мильні бульбашки" ви підтверджуєте, що у нас просто немає своїх, чи таких, які хоч якесь відношення мали до нашого краю.

Таке ж тупе несприяття реальності сталося також з назвою Закарпатська. Її запропонувала Светлана Ломова, яка була там переселенкою і хотіла на честь цього гостинного краю (там також формувалися військові частини, де наші служать)назвати так свою рідну вулицю на Новоселівці. 

Прокотили - назвали Ужгородська. До речі - назва імперська, названа російським імператором. Тому там УЖ, а не ВУЖ та ГОРОД, а не МІСТО:))) 

І чому не врахували думку мешканців цієї вулиці - 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid028uuy8quyDhg7Xdp4juFmekGPuhomheDGQbUbAmnzmNeDSUYCwf96vD5swK1qP5vZl&id=100011633774485

Проігнорували думку не тільки цих мешканців вулиці, не дали вулиці Чкалова назву Дружби, яку захотіли її мешканці. Вони мріяли зробити цю назву, щоб залишилася згадка - як вони дружньо, толокою відремонтуавли будинок, який горів.

Дали чомусь назву Дружби вулиці Ціолковського - на яку також її мешканець Агасі Барсегін пропонував назву Сергія Параджанова(він гарантував таблички та пам'ятник цієї видатної людині). 

Також прокотили мою пропозицію не називати вулицю Івана Светличного, а зробити вулицю Светличних. Хто хоч щось клепкає в 60-тидесятниках все розуміє. Його сестра Надія фігура в пантеоні українства ні менш важлива.

А такі назви, як Токійська взагалі вбиваючі - хто це подав, хто за це голосував???

І ПИТАННЯ - ЧОМУ ПРОКОТИЛИ ВСІ ПОДАНІ НАЗВИ ПО ВІЙСЬКОВИХ ЧАСТИНАХ, ЩО У НАС ДИСЛОКУВАЛИСЯ? ЖОДНОЇ НЕ ЗАЛИШИЛИ. ЦЕ ЩО, БЛІН, ТАКЕ??? А ЗАГИБЛИ ГЕРОЇ УКРАЇНИ, ЩО У НАС ЖИЛИ?

До речі - тут незрозумілий казус з вулицею Петра Чайковського. Її не перейменували, а треба - тому оголосили нове опитування окремо на одну вулицю. А що тут думати - назвіть ЧАЙКИ ДНІПРОВОЇ, що я подавав, а ви прокатили. Запитайте у директора музшколи - скільки дітей виросло на її опері "КОЗА ДЕРЕЗА". Але вона жила в нашому краї!

І останнє - те, про що я молив, прохав, але даремно - плюнули та розтерли.

Сучасні загибли герої. Ясно, що Сергія Ісаєва треба увічнити, хоча б тому, що мер на його похованні це обіцяв.     

А ось давати назви тільки тому, що родичи загиблих подали заяву - як це так? Такого практично не роблять.

Але скрізь їм надають звання Почесного громадянина громади посмертно. 

В Краматорську, інших містах ні в коєму разі не відмовили родинам загиблих - написали, що склоняють голову перед пам'ятю воїна, надають йому пошану (у Слов'янську надають почесного громадянина), але остаточне рішення по назвам вулиць на честь сучасних загиблих героїв буде прийнято пізніше, коли, як мінімум, війна чи закінчиться, чи перейде в іншу, не таку криваву фазу.

Ось також зі сторінки Светлани Ломової:

https://www.facebook.com/100011633774485/videos/1130449341479581/

Я тому й вийшов з комісії, що не міг брати на себе відповідальність - цих загиблих увічнити назвами вулиць, а інших - ні.

Та тому що комісія не захотіла підтримати мене та подати заяву на голову ВА щоб той прийняв рішення надати ВСІМ загиблим героям статус ПОЧЕСНИХ.

І не жалкую.

А так... Могло бути гірше.

До речі - вулицю на Часів-Яр требе буде назвати не Часовоярською (навіть в самому Часіке так пишуть), а Часів-Ярська.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0WKdj6Q9eDRRvD6e6wDtupC7DKEwMJCQiuaEoSjv5bojNrsdueXaVVMhikSE3mppEl&id=100079532622990

А ось те, що я подав вулицю Клебан-Бикська, на жаль, також прокотили:(

Але все ж таки мені приємно було займатися справою, якою займався багато років (з кінця 80-х) шукати та відкривати нові та нові особливості, родзинки нашого краю.

І в цьому нам черпати - не вичерпати! 

ТРИМАЙСЯ, РІДНА КОНСТАХА, ЯСКРАВА ЧАСТКА ЯСКРАВОЇ УКРАЇНИ!!!

  

 

Видео