На замітку В.Токаю

Опубликовано Анюта - Jan 23

Пане Вікторе, почувши ваші думки, висловлені на останньому засіданні Громради і на Кухні Провінції, хочу вам сказати наступне. Перш ніж починати планувати якісь зміни в теплопостачанні, треба ретельно проаналізувати стан справ щодо кожної з 260 багатоповерхівок у місті. Тобто визначити "питому вагу" користувачів ЦО та індивідуального опалення. Тоді й приймати рішення. Наприклад, у "сталінці", де я живу, із 20 квартир не більше п'яти (!) сидять у холодних хатах на дорогому ЦО. Решта - давно на індивідуалці. Так що ніяких термонасосів нашому будинку не потрібно. Потрібно зовсім інше - після 100-відсоткового переведення усіх мешканців на індивідуальні газові котли — заміна усіх вікон на сходових прольотах.

Здається, подібна "індивідуалізація" з теплозабезпеченням допоможе не тільки розвитку особистої відповідальності у свідомості людей, а й підштовхне їх до наступного логічного кроку - об'єднання в ОСББ. Свого часу наш будинок не зміг зробити цього, хоч ми і були за півкроку від створення ОСББ.

Скільки їх загалом у нашому місті? Немає і 10-ти? Скільки теплових лічильників встановлено на будинках? Не набереться і 10-ти? А в тому ж Бахмуті, який свого часу передав у концесію іноземної компанії свою тепломережу, десь 70% будинків обладнані лічильниками тепла! Тож і від наших городян, і від нашої влади потрібні певні кроки, аби покращити ситуацію із теплом. Щоби зберегти гроші і у власному гаманці, і в бюджеті громади на щось корисне, а не віддавати їх обласному тепловому монстру. Як ви правильно помітили, він давно вже на "останньому подиху".