Правозахисному центру бути...

Опубликовано admin - May 04
В лютому, коли Україна відзначала 80-річчя  свого правозахисника-дисидента Олекси Тихого, в Новодмитрівському НВК на сторінках шкільного усного журналу «Світоч» також вшановувалася пам`ять нашого відомого земляка. На цих зборах школярів виникла думка створити просвітницький центр учнівської молоді ім. Олекси Тихого «Правозахисник».



Відкриття цього центру заплановано на 20 квітня і пройде у формі «відкритого кола», де зберуться підлітки, що вивчають право в Малій Академії наук, просто юнаки і дівчата з активною життєвою позицією, щоб затвердити Положення про Центр та Програму дій.

Центр «правозахисник» буде діяти за трьома напрямками: просвітницька робота, пошуково-дослідницька та безпосередньо правозахисна робота.

Вже сьогодні учні Новодмитрівського НВК доглядають за подвір`ям сім`ї  Тихих в с. Іжівка та грушами, що власноручно посадив Олексій Іванович.

Мине час, історія розсудить винних та правих, все стане по місцях. Але важливо, яке місце в цій історії посядеш ти сам, як збережеш пам`ять про тих, хто йшов поперед тебе, а тому хочеться побажати успіху новодмитрівським учням в їх починаннях.

Т. Теленкова, вчитель історії Новодмитрівського НВК.