Караоке в Едельвейсі, або Армія з народом!

Опубликовано moderator - Jul 26

Наприкінці минулого тижня, у п’ятницю, 16 липня, в Тихому сквері наші військові — з 10-ї гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» дали чудову виставу. І це був не просто виступ духового оркестру, як цьогоріч на МостФесті, хоча тоді вони відіграли просто чудово — то треба було чути та бачити! Цього разу це був музичний батл — “Караоке в “Едельвейсі”. Де взяти участь поза конкурсом міг будь хто.

Військовий музичний конкурс, який відбувся в Костянтинівці, — це був черговий етап загального однойменного музичного батлу “Караоке в Едельвейсі”. Нагадаю, що він стартував у Торецьку 25 червня, а вже після того пройшли етапи у смт Нью-Йорк (Новгородське) та м.Бахмут.

Звісна річ — серед учасників конкурсу професійних співаків не було, але було видно, що учасники дуже старалися й хвилювалися. Але в той же час своїми оплесками їх підбадьорювали глядачі.

Перше місце глядацьких симпатій виборола Інна Сухар, яка вийшла в фінал — її спів зібрав близько 7.7 тисяч гривень, крім того, за весь вечір їй довелося співати неодноразово. Загалом, з урахуванням лайків у фейсбуці, Інна має близько 8 тисяч балів.
Наступний тур, перед фіналом, відбудеться в Часовому Яру вже у цю неділю — 25 липня в 18.00 на площі біля міського Палацу культури.

Фінальні змагання відбудуться швидше за все у тому ж місті, де усе і розпочиналось – у місті Торецьк.

Варто додати, що напередодні, 15 липня, бійці 10-ї гірсько-штурмової бригади відбивали атаку російських окупантів біля смт. Нью-Йорк, під час якої понесли втрати — були поранені бійці. На жаль, один з поранених, військовослужбовець ЗСУ Олександр Горбенко вже вранці 19 липня, помер від отриманих ран.

Тож, коли ви вмикаєте російську бездарну попсу, пам’ятайте — там, де московська мова та музика, там — рускій мір, який перетворює мирні міста та села у згарища. За останні десятиліття це було неодноразово доведено на прикладах Молдови, Грузії, а тепер і України.

Михайло Разпутько

10-та окрема гірсько-штурмова бригада — одне з наймолодших з’єднань у Збройних Силах України. Нам лише п’ять років. В складі «Десятки» було створено і військовий оркестр «Едельвейс».

Головне завдання військового оркестру «Едельвейс» — виконання завдань за призначенням в складі бойової бригади. Артисти військового оркестру «Едельвейсу» кожну ротацію, разом з побратимами на передовій, дають повноцінні концертні програми для підняття та підтримки морально-психологічного стану бійців, що наразі боронять кордони нашої країни. Разом зі зброєю, музиканти завжди везуть із собою інструменти: туби, труби, саксофони, кларнети, барабанну установку.
 

Військовий оркестр «Едельвейс» пройшов всі етапи формування від невеличкого колективу ентузіастів до потужного музичного ансамблю, якого радо вітають не тільки військовослужбовці, але й чисельні його прихильники та фанати за межами бригади.
 

Де тільки не побували наші оркестранти із своїми виступами: Коломия, Івано-Франківськ, Львів, Чернівці, Рівне, Маріуполь, Северодонецьк, Торецьк, Костянтинівка, Часів Яр — і це далеко не повний перелік.
 

Але найбільше всім запам’ятався виступ, що увійшов до книги рекордів України. 23 вересня 2019 року Національний Реєстр Рекордів України зареєстрував новий рекорд – військовий оркестр «Едельвейс» 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади виконав концертну програму на найвищій точці України — горі Говерлі (2061 м). Це були шість творів — зокрема гуцульський марш, буковинське попурі, гімн бригади, гімн нової Української армії .
 

Не сидять склавши руки наші оркестранти і зараз, даючи численні концерти для військових та цивільного населення Донецької області в різних містах від Северодонецька до гарячих точок зіткнення. Наразі наш військовий оркестр в рамках акції «Армія з народом» активно проводить заходи з цивільними ансамблями та гуртами. Ідучи в ногу з часом брав участь у молодіжному фестивалі «TheMostFest», що проходив у місті Костянтинівка 19-20 червня, де подарував шалені емоції глядачам. На цьому ми не зупиняємося. 25.06.2021 ми започаткували новий піксельний проєкт — відкритий караоке-батл, старт якого відбувся у м. Торецк, нещодавно була Костянтинівка, а далі.... — будьте з нами…